hypnotherapie - Twinkels

Is afvallen met de virtuele maagband de blijvende oplossing voor mijn overgewicht?

Je wilt afvallen dus eet je gezond en dat lukt je ook. Een paar dagen. Want dan gebeurt er iets waardoor je alles weer vergeet. Dan móet je een stukje chocola. Ofwel: de hele reep. Morgen…..dan eet je weer gezond.

Je hebt de knop weer omgezet en bent al drie weken goed bezig met het nieuwste veelbelovende dieet. Waardoor je broek echt minder strak zit. Maar dan schiet je knop weer terug en bezwijk je tijdens de koffie voor dat ene koekje. Weg is je wilskracht. Omdat je het voor vandaag toch al verpest hebt, ga je meteen maar voor het hele pak. Je bent misselijk en teleurgesteld in jezelf.

Je maakt je zorgen over de gezondheidsrisico’s van overgewicht; hoge bloeddruk, diabetes, je cholesterol. Je holt hijgend met pijnlijke knieën en enkels achter je chi wa wa over straat. Eigenlijk heb je helemaal geen energie om nog ergens enthousiast achteraan te hollen. 

Je trekt je steeds verder terug. In jou leeft een stem die je constant kritiek geeft op je uiterlijk. In de spiegel kijk je al lang al niet meer. Je vraagt je af of je verdriet, angst, sombere gevoelens, onderdrukte boosheid, gespannenheid of eenzaamheid iets te maken kunnen hebben met de periode waarin je als kind gepest, uitgelachen, buitengesloten en uitgescholden werd om je gewicht.

Je bent je baan kwijtgeraakt, verhuisd,  gestopt met roken, hebt drie prachtige kinderen gekregen. Je komt zo moe uit je werk, dat je uit gewoonte steeds meer maaltijden thuis laat bezorgen…….. Inmiddels ben je 17 kilo aangekomen. Je hoofd wil echt gaan sporten om het patroon te doorbreken maar je krijgt je lichaam niet van de bank.

In je hoofd ben je de hele dag bezig met eten. Als je niet iedere twee uur iets eet, krijg je hoofdpijn. De geur van de gebraden kip bij de slager doet je watertanden. Je móet nog dat ene toetje proeven bij het buffet. Je eet altijd netjes je bord leeg. Want dat heb je zo geleerd. Je wilt weer leren luisteren naar je natuurlijke verzadigingsgevoel. Zodat je een gezond eetptroon krijgt waarbij de hoeveelheid en kwaliteit afgestemd zijn op de behoeftes van je lichaam. 

Je wilt het lichaam waarin je je prettig voelt. Je wilt met hulp van een gezonde levensstijl beschikken over een gezond streefgewicht. Zonder strenge leefregels. Zonder het volgende dieet. Want je hebt genoeg ervaring om te weten dat je de zelfopgelegde strenge leefregels maar korte tijd volhoudt.

Ondertussen ben je nieuwsgierig geworden hoe de virtuele maagband of maagballon je kan helpen je ideale gewicht te bereiken.

Hoe de virtuele maagband of maagballon je kan helpen voorgoed afscheid te nemen van je overgewicht

Bij de virtuele maagband stel je je voor dat er een bandje rondom je maag geplaatst is. Dit bandje kan zo afgesteld worden dat je nog wel kunt eten, maar al snel geen trek meer hebt. De maagband geeft je het gevoel alsof de ruimte in je maag verkleind is, waardoor er minder eten in kan. Daardoor krijg je sneller het gevoel dat je genoeg gegeten hebt en het dooreten moeilijker wordt.

De virtuele maagballon geeft je het gevoel dat er minder eten in je maag kan doordat je je voorstelt dat er een ballonnetje in je maag zit.

De maagband en de maagballon kunnen worden ingezet om je te helpen als je vaak last hebt van eetbuien. Ze helpen je sneller vol te zitten, waardoor je eetbuien verminderen.

Bij de keuze maagband of maagballon onderzoeken we samen eerst wat jouw voorkeur is.

Om op lange termijn succesvol te zijn, is het belangrijk dat we de onderliggende oorzaak van je overgewicht onderzoeken. Anders is de kans op terugval groot doordat bijvoorbeeld oude emoties de kop opsteken tijdens het afvallen. Deze gevoelens kunnen zo intens zijn dat je weer gaat eten om ze niet te hoeven voelen.

Afvallen met de virtuele maagband; slank worden en slank blijven

Allereerst wil ik graag weten wat je doel is. Hoeveel je af wilt vallen en binnen hoeveel tijd. Is dit ook haalbaar? Hoe is je leven fijner als jij je doel bereikt hebt? We zorgen dat je je reisdoel zo helder hebt en je er zo blij van wordt, dat je je bestemming bereikt. Ook als je bochten of hobbels op je pad tegenkomt.

Voordat we de maagballon of de maagband aanleggen, onderzoeken we de achterliggende oorzaak van je overgewicht. We gaan aan de slag met oude ervaringen die het afvallen in de weg kunnen zitten zodat je deze achter je kunt laten. En je niet door de maagband heen eet doordat oude emoties de kop opsteken.

Ook bereiden we je onderbewuste voor op het plaatsen van de maagband of de maagballon en vergroten we je vertrouwen in het afvallen. Thuis beluister je dagelijks de visualisatie die je meekrijgt zodat je steeds makkelijker en dieper in hypnose gaat. Hoe meer ervaring je hiermee hebt, hoe effectiever de sessies zijn.

Wanneer je er klaar voor bent, plaatsen we de maagband of de ballon en ga je ervaren hoe dit voor je is. De afspraak daarna inventariseren we hoe het gegaan is en waar je tegenaan loopt. Ik leer je zelfhypnose. Dit is een techniek die het afvallen op verschillende manieren kan ondersteunen doordat je er van alles mee kunt oefenen. Het kan je helpen bij stress reductie, het inslijten van nieuwe gewoontes, het helder houden van je doel of andere knelpunten.

In de afrondende sessie kijken we samen wat er nog nodig is om je doel te bereiken.

Met hypnose maak je een einde aan je eetbuien

Om gemakkelijker bij je ervaringen in het verleden te komen die de achterliggende reden van je overgewicht vormen, maak ik gebruik van hypnose. Dit is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent. Niet alleen het rationele en bewuste deel van je wordt bij hypnotherapie aangesproken. Maar je maakt ook contact met het onderbewuste, gevoelsmatige en intuïtieve deel van jezelf. Hierdoor kom je gemakkelijker terecht bij je oude ervaring die de oorzaak is van je klacht in het hier en nu. Ook helpt hypnose je wensen en doelen in je onderbewuste te verankeren waardoor je ze sneller kunt bereiken.

We komen bij deze gebeurtenis met een soort pincode van je zintuigen. Wanneer je bijvoorbeeld een houtvuur ziet en de rook ervan ruikt, de kou van de buitenlucht op je huid voelt en de warmte van een zoete punch in je mond proeft, kan het zijn dat je in gedachten zo maar ineens weer in op de ijsbaan bij het houtvuur van 12 jaar geleden zit.

Wanneer je deze onverwerkte ervaring herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken. Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat de gebeurtenis met je huidige klacht te maken heeft. Je kunt overtuigingen die destijds ontstaan zijn en die je toen door de situatie heen geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor verander je van binnenuit en ben je in staat dingen anders aan te gaan pakken. De verkregen inzichten geven je ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden.

Vaak hoor ik dat mensen bang zijn dat ze de regie kwijt zijn als ze in hypnose zijn. Het tegendeel is waar; je krijgt juist de regie terug en wel over dat deel van je leven waar dat op dit moment moeilijk is. Ook zijn mensen vaak bang dat ze niet in trance kunnen komen of er niet uit kunnen komen. In wezen leef je nu al in een soort trance doordat je vast zit in bepaalde gewoontes en geen vrije keuzes kunt maken.

 

Klik op de foto’s

voor meer informatie

Over Willeke

Over Willeke Heerkes

Nieuwe keuzes

Nieuwe keuzes

Gratis gesprek

Gratis gesprek

Blog berichten