Mensen met zelfvertrouwen geloven erin dat ze dingen kunnen bereiken. Want als je niet in jezelf gelooft, waarom zou iemand anders dat dan doen? Lees onderstaande tips voor zelfvertrouwen. Misschien zit er eentje bij die jij kunt gebruiken waardoor je vandaag met nog meer zelfvertrouwen een feest van je dag maakt.

Tips voor zelfvertrouwen die je dag nog leuker maken

 

Maak geen excuses

Neem de verantwoording voor je gedachten en handelingen. Geef het verkeer niet de schuld als je te laat op je werk komt. Je komt gewoon te laat. Excuseer je niet voor je tekortkomingen met “Sorry ik had geen tijd” of “Ik ben niet goed genoeg”. 

Vermijd geen dingen waar je bang voor bent

Mensen met zelfvertrouwen laten hun leven niet door angst regeren. Ze weten dat de dingen die ze spannend vinden vaak juist die dingen zijn die ze moeten doen om zich te kunnen ontwikkelen tot de persoon die ze willen zijn.

Leef niet in je veilige luchtbel

Blijf niet binnen je comfort zone. Dit is nou eenmaal de plek waar al je dromen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Doe juist die dingen die buiten je comfort zone liggen omdat succes juist daar ligt.

Stel geen dingen uit

Een goed plan dat je vandaag uitvoert is beter is dan een fantastisch plan dat je ooit uitvoert. Wacht niet op het juiste moment of op de juiste omstandigheden want dat is een reactie op angst voor verandering. Neem nu actie want in het nu ligt de vooruitgang.

Wees niet helemaal van slag van de mening van een ander

Zelfverzekerde mensen gaan niet helemaal uit hun dak als ze negatieve feedback van iemand krijgen. Terwijl ze wel geven om het welzijn van anderen en een positieve invloed op de wereld willen hebben, zijn ze niet volledig van slag als iemand een nagatieve mening heeft waar ze niks mee kunnen. Ze weten dat hun echte vrienden ze zullen accepteren zoals ze zijn en maken zich geen zorgen over de rest.

Oordeel niet over anderen

Roddel niet over collega’s, beschuldig je vrienden niet achter hun rug en haal niet uit naar mensen die een andere mening hebben. Je voelt je prettig met jezelf als je niet neer hoeft te kijken op anderen.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Zelfverzekerde mensen weten dat ze niet met iemand anders concurreren. De enige met wie ze zich vergelijken is met wie ze zelf gisteren waren. Ze weten dat ieder zijn eigen unieke verhaal leeft zodat vergelijken met iemand anders een absurde bezigheid blijkt.

Je hoeft niet iedereen te “pleasen”

Ga niet iedereen pleasen want je kunt nou eenmaal niet met iedereen een klik hebben. 

Vraagt niet constant om bevestiging

Je hebt het niet nodig dat iemand constant je hand vasthoudt. Het leven is niet eerlijk en dingen zullen niet altijd gaan zoals je wenst. Terwijl je weet dat je niet over alles in je leven de controle hebt, concentreer je je op je vermogen zo te handelen dat je vooruit gaat!

Loop niet weg voor de lastige dingen van het leven

Pak de lastige dingen van het leven bij de wortel aan voordat het kwaad zich verder kan verspreiden. Problemen die je negeert worden op een bepaalde manier groter als de tijd verstrijkt. Geef liever de voorkeur aan een lastig gesprek en veeg het probleem niet onder het tapijt. Dan leg je ook nog het vertrouwen van de ander in de weegschaal.

Geef niet op bij kleine tegenslagen

Maar sta net een keertje meer op dan dat je valt. Het maken van fouten is onvermijdelijk en hoort bij het groeiproces. Zoek naar oplossingen voor dingen die fout gegaan zijn, wijzig je plan en voer het opnieuw uit (maar deze keer beter).

Wacht niet op iemands goedkeuring om iets te doen

Handel zonder te aarzelen. Zeg iedere dag tegen jezelf: “Als ik het niet doe, wie dan wel?”

Neem dat wat je op internet leest niet blind voor de waarheid aan

Accepteer dat wat iemand (op internet) geschreven heeft niet zo maar omdat het geschreven is. Maar kijk vanuit je eigen perspectief naar iets. Maak gebruik van informatie die relevant voor je is en vergeet de rest. Zoals ook dit stukje tekst leuk en interessant kan zijn om te lezen………..

Heb jij een tip waarmee je iemand anders kunt helpen het zelfvertrouwen te laten groeien die je wilt delen? Doe het dan hieronder en maak iemand er blij mee! Of trots…

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.