Slank worden en slank blijven

Slank worden en slank blijven

Het programma

Afspraak 1

We bespreken wat je doel is. Hoeveel wil je afvallen en hoe is je leven fijner als jij je doel bereikt hebt? We zorgen dat je je reisdoel zo helder hebt en je er zo blij van wordt, dat je je bestemming bereikt. Ook als je bochten of hobbels op je pad tegenkomt. Hierna doen we de eerste visualisatie. Thuis beluister je deze dagelijks zodat het afvallen steeds makkelijker gaat. 

Afspraak 2

Om op lange termijn succesvol te zijn, is het belangrijk dat we ervaring onderzoeken die de onderliggende oorzaak van je overgewicht is. Zodat je deze achter je kunt laten. Anders is de kans op terugval groot wanneer oude emoties de kop opsteken. Deze gevoelens kunnen zo intens zijn dat je weer gaat eten om ze niet te hoeven voelen.

Afspraak 3

Als je worstelt met je gewicht, dan kan het zijn dat je lichaam voedingsstoffen tekort kom waardoor je honger houdt. Wanneer je gezonde voeding met een hoge voedingswaarde aan je voedingspatroon toevoegt, verminder je daarmee je hongergevoel terwijl je toch afvalt. We bespreken welke voeding de vetverbranding bevordert en welke juist niet en hoe je je bloedsuikerspiegel stabiel kunt houden zodat de trek in dik makende dingen afneemt. 

We gaan het proces van afslanken versnellen met visualisatie 2. Ook deze luister je thuis iedere dag af.  

Afspraak 4

Je bent er klaar voor! We plaatsen de maagband en je gaat ervaren hoe dit voor je is. In deze afrondende sessie kijken we samen of er nog iets nodig is om je doel te bereiken. Ik leer je zelfhypnose. Dit is een techniek die het afvallen op verschillende manieren kan ondersteunen zoals stress reductie, het inslijten van nieuwe gewoontes of het helder houden van je doel.

Hoe de virtuele maagband je helpt af te vallen

Bij de virtuele maagband stel je je voor dat er een bandje rondom je maag geplaatst is. Dit bandje kan zo afgesteld worden dat je nog wel kunt eten, maar al snel geen trek meer hebt. De maagband geeft je het gevoel alsof de ruimte in je maag verkleind is, waardoor er minder eten in kan. Daardoor krijg je sneller het gevoel dat je genoeg gegeten hebt en het dooreten moeilijker wordt.


Met hypnose maak je een einde aan je eetbuien

Om gemakkelijker bij de reden van je overgewicht vormen, maak ik gebruik van hypnose. Dit is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent. Doordat je aandacht gericht is op je binnenwereld, kom je gemakkelijker terecht bij de oude onverwerkte ervaring die de oorzaak is van je klacht in het hier en nu.


Wanneer je deze ervaring herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken. Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en oude overtuigingen, emoties en spanning los te laten.Bovendien wordt je duidelijk wat de gebeurtenis met je huidige klacht te maken heeft. Je kunt overtuigingen die destijds ontstaan zijn en die je toen geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor verander je van binnenuit en ben je in staat dingen anders aan te gaan pakken. De verkregen inzichten geven je ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden.Wat cliënten vertellen.......

Gisteren at ik mijn bord niet leeg, ik had geen trek meer.. Mijn man zei: ‘Wat doe jij nou?'
Janneke 't Hart
Ik voel me opgeruimder, rustiger in mijn hoofd, Ik eet niets meer tussendoor, ik heb er geen behoefte meer aan.

Annie Platenkamp

Vroeger streed ik voor een pond. Nu 6 kilo eraf met 2 vingers in de neus. Ik wist niet dat afvallen zo makkelijk kon zijn. 

Dafni Palmou