ervaringen met hypnotherapie - Twinkels

Ervaringen met hypnotherapie bij Twinkels

 Deze pagina is nog in ontwikkeling. Hieronder vertellen een aantal cliënten over hun ervaringen met hypnotherapie in mijn praktijk zodat je wel vast een beeld krijgt van wat ik doe.

Hoe werkt hypnose

Toen ik bij Willeke kwam had ik al heel wat hulpverleners in het reguliere circuit bezocht. Allen even vriendelijk, maar uiteindelijk konden ze niet de vinger op de juiste plek leggen. Natuurlijk was het niet moeilijk te achterhalen dat ik was gepest, en dat daar nog wat lastige stukken zaten. Maar echt behandelen deden ze niet. Uiteindelijk kwam ik via via aan het adres van Willeke in de hoop dat zij me met hypnose kon helpen.

Het kennismakingsgesprek voelde gelijk goed, nog nooit had ik zo’n gevoel gehad bij een therapeut. Willeke is iemand die ook een stukje van zichzelf durft te laten zien, dat voelt een stuk gelijkwaardiger waardoor je al snel zelf ook meer durft te vertellen.

Uiteindelijk heeft er een intakegesprek gevolgd, en diverse hypnose sessies.

Waar ik erg tegenop zag was de hypnose zelf… ik was heel bang de controle kwijt te raken. Maar het gaat zo geleidelijk en in je eigen tempo dat er niets grensoverschrijdends aan is. Je weet, hoort, voelt én onthoudt alles terwijl je echt vanuit je binnenste ik antwoord geeft. Ik weet nog dat ik een keer antwoordde en zelf over het antwoord nadacht terwijl ik toch wat anders zei… dat was dus mijn echte ik… Dat lijkt wat eng, maar zo was het absoluut niet. Uiteindelijk vertel je echt alleen wat jij kwijt wilt, zo zit je systeem nu eenmaal in elkaar. Maar het is daarom wel belangrijk dat je vertrouwen hebt in de ander, anders kom je niet veel verder.

Nu ik verder in de behandeling ben, sta ik dichter bij mezelf, weet ik eerder wat ik nodig heb en wat ik moet doen. Maar, buiten Willeke, heeft nog nooit iemand zo precies achterhaald waar de knelpunten liggen. Dat vind ik pas bijzonder.

Zelfvertrouwen & nieuwe inzichten

Eten was mijn vriend en vijand. Ik was er veel mee bezig en dit kostte me bergen energie. Niet dat ik enorme eetbuien had maar ik at heel de dag door en de gedachten aan eten waren obsessief. Ik wist dat de oorzaak te herleiden was en dat hiermee aan de slag gaan de enige manier was om er iets aan te veranderen. Gedachten en patronen rondom eten kwamen boven water en ik begon te begrijpen waarom mijn eetpatroon was verstoord.

De negatieve gedachten/ gevoelens heb ik een plekje gegeven en positieve gedachten ervoor in de plaats gezet.

Ik kan oprecht zeggen dat het heeft geholpen. De patronen veranderen niet gelijk; dat is iets waar ik me nog dagelijks van bewust moet zijn en aan moet werken maar de negatieve gedachten die ik normaal heel de dag door had zijn zo goed als verdwenen.

Al met al was het volgen van hypnotherapie een zeer positieve ervaring waardoor ik weer verder kan met mezelf en ruimte heb voor alles dat het leven me te bieden heeft.

Marieke

Afvallen

Ik ben 8 jaar geleden succesvol gestopt met roken door hypnose en zocht nu hulp bij het afvallen met hypnose. Ik wist dat ik verder moest kijken dan het minder eten van een boterham alleen. Aangezien het afvallen mij zelf niet goed lukte, besloot ik om met hulp van hypnotherapie duidelijk te krijgen waarom ik mezelf altijd zo tegenwerkte.

Toch wel gespannen reed ik naar de eerste sessie. Ik wist totaal niet meer wat ik moest verwachten en was dan ook even in de war van wat er gebeurde.

In eerste instantie dacht ik echt dat ik niet onder hypnose was omdat ik buiten alle straatgeluiden hoorde en ook bewust over de antwoorden na kon denken. Maar toen ik antwoorden ging geven zonder te weten waar het gesprek naar toe ging, begon ik meer aan het ontspannen gevoel toe te geven en verdwenen de geluiden om me heen naar de achtergrond. Wat ik heel fijn vond, was dat ik geen ‘fout’ antwoord kon geven, hoe raar het ook op dat moment klonk. Langzaam maar zeker werd het steeds duidelijker wat mijn reacties betekenden en door de vragen die gesteld werden, vielen steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Ik begrijp nu pas wat voor impact gebeurtenissen van vroeger op mij hebben gehad.

Natuurlijk ben ik niet kilo’s lichter uit de sessies gekomen, maar ik begrijp nu waarom ik deed om mezelf tegen te werken. Wat een rust geeft het om niet steeds dat gevecht met mezelf aan te moeten gaan.

Ik voel me completer

Samen met Willeke ben ik begonnen om naar mijn biografie te kijken en door middel van trance hebben we dingen en situaties uitgediept die ik meegemaakt had en die nu nog van invloed waren. Van te voren leek hypnose me wel wat eng, maar het bleek eigenlijk heel prettig te zijn. Het leek nog het meeste op een hele diepe ontspanning.

Het terugkomen ging heel bewust en was daardoor ook heel duidelijk, zodat ik echt weer “bij” was.

 

Klik op de foto’s

voor meer informatie

Over Willeke

Over Willeke Heerkes

Nieuwe keuzes

Nieuwe keuzes

Gratis gesprek

Gratis gesprek

Blog berichten