Hoe kun je afvallen als de zak snoep altijd leeg moet?

Hoe kun je afvallen als de zak snoep altijd leeg moet?

Ik kan het snoepen niet stoppen,
De zak moet leeg.
Pas  als het in mijn buik zit is het van mij.


Bernadette wil afvallen met de virtuele maagband. Maar ze kan het snoepen niet stoppen. Of het nou chips is of drop, de zak moet leeg. Als we met hulp van hypnose op zoek gaan naar de oorzaak van dit gevoel, is Bernadette 6 jaar en maakt ze een tekening op het kleed in de woonkamer. Ze heeft een zak Engelse drop gekregen van haar tante die op visite is. 

'Hij moet op. Maar eigenlijk wil ik niet dat hij op gaat.'
'Is hij zo lekker?'
'Ja. En hij is van mij. Dat is bijzonder.'
'Bijzonder?'
'Ja, er is niet zo veel  van mij. Ik moet snel zijn.'
'Want anders?'
'Moet ik hem delen met mijn zus.'
'En dat wil je niet...'

'Nee.'
'Wat moet je meisje van toen weten?'
'Dat ik nu 43 ben.'
'En?'
'En de kust veilig is.'

Reactie plaatsen