Hoe zet je de knop om als je 34 kilo af wilt vallen

Hoe zet je de knop om als je 34 kilo af wilt vallen

Dat ene patatje kan geen kwaad.
Het moet op.
Morgen ga ik stoppen. 


Sonja wil 34 kilo afvallen met hulp van de virtuele maagband. Morgen gaat ze beginnen. Morgen. Vandaag eet ze nog een patatje oorlog bij de frietkraam. Met 5 kroketten. Sonja heeft last van uitstelgedrag. Ze kan de knop voor het afvallen niet vinden. Laat staan dat ze hem in kan drukken.
Als Sonja In hypnose is, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het uitstelgedrag.

Zodat ze de knop om kan zetten en het haar wél lukt om gewicht te verliezen. 

'Morgen weer een dag'
'Waar hoor je dat?', vraag ik.
'Thuis, in de gang.' Mijn vader wil dat mijn moeder een krat bier voor hem haalt' 
'Wil zij dat ook?'
'Nee, ze wil dat hij stopt met drinken.'
'Zegt ze dat tegen hem?'
'Ja., iedere dag.'

'En dan?', vraag ik. 
'Morgen ga ik stoppen. Dat is wat hij altijd zegt voordat mijn moeder naar de supermarkt vertrekt.' 


Sonja groeit op in een gezin waar haar vader iedere dag dronken is. Haar ouders maken er vaak ruzie over. Met veel en hard geschreeuw. Sonja ligt dan helemaal verstijfd van spanning in haar bed. Totdat het rustig wordt. En ze kan gaan slapen.

Tussen de middag eten Sonja en haar moeder altijd warm. Dan is het rustig in huis. Het eten staat altijd klaar als ze uit school komt. Ze hebben het gezellig, samen aan de keukentafel. Als het heel lekker is, en de pan is bijna leeg, schept haar moeder altijd het laatste beetje op het bord van haar dochter. 'Het moet op. Dat kleine beetje kan geen kwaad.', zegt ze er altijd bij.

De rust van de keukentafel van vroeger neemt ze mee naar het hier en nu. En ze neemt een besluit: nu ben ik veilig en kook ik zelf, gezond, lekker en precies genoeg zodat ik mijn streefgewicht behaal.

Reactie plaatsen