Hoe verlies je gewicht als het eten je vanuit de kast roept?

Hoe verlies je gewicht als het eten je vanuit de kast roept?

Ik heb geen rust want ik wil altijd eten.

Het roept me vanuit de kast. 


Hester wil zich altijd zo klein mogelijk maken. Ze heeft al heel lang het gevoel dat ze dom is. Niet goed genoeg. Daardoor voelt ze zich onrustig in haar lichaam. Om dit gevoel te dempen, wil ze altijd eten. Omdat ze 18 kilo af wil vallen met de virtuele maagband, gaan we op zoek naar de oorzaak van het nare gevoel.

Als ze in hypnose teruggaat naar het moment waarop ze 'ik ben dom' voor het eerst ervaart, komen we uit in de tijd dat ze op de middelbare school zit. Ze heeft een leraar die ze niet aardig vindt. Daarom wil ze nooit opvallen en maakt ze zich zo klein mogelijk. Als hij haar op een dag een vraag stelt, krijgt ze het antwoord haast niet uit haar mond, zo zenuwachtig wordt ze. Ze weet het antwoord wel, maar doordat ze het haast fluistert, verstaat hij haar niet.

De leraar wordt zo boos, dat hij de hele klas de gang op stuurt. Hester staat aan het ene uiteinde van de gang en de leraar en haar klasgenoten aan het andere. Als hij vragen naar haar schreeuwt, moet ze net zo lang het antwoord terugschreeuwen tot de hele klas haar verstaat. Ze wil het liefst de grond in zakken.

Hester heeft 'ik ben dom' achtergelaten de leraar. Dat leek ons de beste plek.

Sindsdien is het stil vanuit de kast. En vliegen de kilo's eraf.

Reactie plaatsen